Over natuurvoer

 

Voeding is de belangrijkste pijler voor een goede gezondheid

Goede voeding is nodig om zich te wapenen tegen slechte invloeden van buitenaf. Als het lichaam overbelast wordt met afvalstoffen van slechte voeding, kan het niet goed functioneren en zullen de opgestapelde afvalstoffen na verloop van tijd ziekten veroorzaken.

 

Hondenbrokken en blikvoer zijn niet de ideale voedingen

Een belangrijk probleem is dat al deze voeders volkomen steriel zijn. Dat is nodig omdat ze anders bederven. Het grote nadeel daarvan is dat de darminhoud van onze honden niet de natuurlijke darmflora kan opbouwen die zo broodnodig is voor een optimale weerstand. ‘Dood voedsel’ vergt van het lichaam energie voor de vertering. Omdat het voedsel niet aansluit bij de natuurlijke behoefte van carnivoren levert het inwendige stress op aan de spijsverteringsorganen die hierdoor minder goed hun werk zullen gaan doen op termijn. Uiteindelijk resulteert dit in o.a maag/darmklachten, huidproblemen, suikerziekte, verminderde weerstand etc.

 

De oplossing: terug naar de natuur

Alle honden stammen af van de wolf. Goede voeding voor de hond lijkt daarom zoveel mogelijk op wat een wolf in het wild eet. Dat is de voeding waar de spijsvertering van de hond op ingesteld is. Om optimaal te functioneren hebben honden dan ook dagelijks voeding nodig die bestaat uit vers rauw vlees met botten en een verse groentenmassa die overeenkomsten vertoont met de maaginhoud van prooidieren.

Natuurvoer.be levert ingevroren verse rauwe vleesvoeding voor honden bestaande uit een uitgebalanceerde mix van spiervlees, orgaanvlees, botten en groenten, gebaseerd op de BARF-methode (Biologically Appropiate Raw Food).

 

Voordelen van natuurvoer

1. Gezonder

  • Zorgt voor meer weerstand tegen allerlei ziekten zoals huid- of maag-  en darmklachten.
  • Zorgt voor meer vitaliteit.
  • Voorkomt tandplak.
  • Zorgt voor minder ontlasting door de hoge verteerbaarheid.
  • Vers en onverhit waardoor alle natuurlijke vitaminen, mineralen en aminozuren intact blijven.
  • Bevat geen gluten, welke allergische reacties kunnen veroorzaken bij honden.

2. Lekkerder

Ideaal voor moeilijke eters. Zelfs de meest kieskeurige honden zijn er dol op.

3. Schoonheidsbevorderend

Honden op natuurvoer krijgen typisch een meer glanzende en vollere vacht.

 

 

Naar de winkel:

Rodi Exclusive

Alaska Natural Dogfood

Runner

Snacks