OVER ONS 

 

Lewis - CEO

 

Beste Klant,


Mijn naam is Lewis.

Ja, inderdaad! Dé Lewis van Lewis Natural Petfood, en tevens de Junior van de bende, al ben ik ook al 11.5 :-)

Ik ben de CEO, roedel-leider/ lijder  - “Leader of the Pack” -  en ook dé mascotte voor onze winkel. Je hebt waarschijnlijk mijn lieve snoet al dikwijls op onze bestelwagens gezien en vroeg je af wie die knappe teckel is : dat ben ík dus.

Ik heet jullie graag welkom namens het ganse Lewis-team en ga jullie meteen voorstellen aan alle medewerkers en aan mijn personeel.

Je vraagt je misschien af waarom je mij nog nooit in de winkel hebt gezien? Wel, dat is omwille van al mijn verantwoordelijkheden. Ik werk meestal vanuit onze hoofdzetel in Tongeren. Daar zorg ik dat alles in goede banen wordt geleid. Niet enkel voor de winkel, maar ook voor de tuin. Ik zorg er namelijk voor dat alle vogels en andere dieren uit de tuin worden gejaagd, ik blaf als ik vreemde geluiden hoor, doe bewakings- en snuffelwerk en ik waarschuw het personeel als ik iemand aan de voordeur hoor.

Het is geen gemakkelijke job, maar iemand moet het doen... Ook al draag ik veel verantwoordelijkheid, ik doe het écht met veel passie en heel mijn hart.


Namens Lewis Natural Petfood en al onze medewerkers dank ik jullie voor jullie trouw, jullie vriendschap en stel ik je graag aan ons ganse team voor.

Lucky - Director of SALES

 

Dag Iedereen!


Mijn naam is Lucky, ik ben het hoofd van onze verkoopsdienst. Ik ben altijd vol energie, vrolijk en ik ken geen vreemden. Kwispelen en iedereen vriendelijk begroeten kost namelijk geen geld en je kan zo iedereen zijn dag wat opvrolijken als je ziet dat ze last hebben van die dagdagelijkse stress die tweevoeters tegenwoordig allemaal wel hebben.

Daarom heeft Lewis mij gepromoveerd tot het hoofd van onze verkoopsafdeling.

Je zou het niet zeggen omdat ik er nog zo jong uitzie en zo speels ben, maar ik ben de oudste en sowieso de intelligentste van de ganse bende. Ik ben nu 15 jaar, heb wat last van een vergroot hart en wat hartritmestoornissen maar daar heb ik medicatie voor. Nicky werkt met olietjes en supplementen om mij hierin te ondersteunen, en dat is best oké voor me.  Ik denk dat mijn vrolijkheid en speels karakter mij jong houdt. Ze noemen mij vaak de ‘clown van de roedel’ en moest ik deze afwisselende job bij Lewis niet gekregen hebben zou ik waarschijnlijk stand-up comedian geworden zijn... Vaak moet ik ook oplossingen bedenken voor een probleem dat zich stelt, zoals een poortje dat op slot zit en mij verhindert om aan de andere kant ervan te komen, maar daar weet ik meestal wel raad mee.

Het personeel staat soms versteld van mijn IQ, maar ze weten natuurlijk ondertussen dat het allemaal wel goedkomt als ik voor een uitdaging sta omdat ik altijd wel werk vanuit mijn intentie, en da’s natuurlijk belangrijk in het leven als je je doelen wil bereiken. Als je me nodig hebt, en ik ben niet in de winkel, dan kan je me vaak vinden in de buurt van het vrouwelijk personeel, want met haar voel ik me heel nauw verbonden, en ik vind vooral het lichamelijk contact zo fijn. Zij is mijn mensenmama, want bij haar werd ik in 2006 geboren en sindsdien zijn we onafscheidelijk. We zijn échte soul-mates en altijd in elkaars buurt.

 

Floortje - customer Support specialist

 

Beste Lezers,


Ik ben Floortje, ik heb de Nederlandse nationaliteit en ik woon al vanaf mijn prille jeugd samen met Lewis, Lucky, Betty, Peppa (+), Viva (+), Fientje (+) en Ziggy (+). Wij maakten allemaal deel uit van het totaalpakket en het adoptiecontract toen het personeel ging samenwonen. 

Ondertussen is het al 11 jaar geleden dat we verhuisden van de stille Kempen naar het stille Limburg. Van nature ben ik wel wat verlegen, ik sta ernstiger in het leven dan mijn collega’s, en daarom ontferm ik me meestal ook om hen. Het bezorgt me soms wel wat stress want je wil écht niet weten hoe roekeloos sommige collega’s te werk gaan! Ik heb dan ook op vrij jonge leeftijd een EHBO-cursus gedaan en vandaar heb ik de bijnaam ‘het verpleegstertje’ van de roedel.

Onze CEO Lewis sprint soms buiten bij het vogel-jagen en loopt dan vaak in zijn bloot lijf in weer en wind jagend en speurend de hele tuin door. Ik wacht dan aan het keukenraam tot hij weer binnen komt zodat ik hem kan drooglikken voor hij weer tussen zijn dekentjes in de sofa kruipt. Ook als één van mijn collega’s in ziekteverlof is, hou ik nauwlettend een oogje in ’t zeil en begeleid ik hen tijdens de sanitaire stops en de lunchpauzes. Zo heb ik al verschillende collega's palliatief begeleid, ja afscheid nemen is nooit leuk, maar hoort nu eenmaal bij het leven, niet ? 

Waar ik enorm veel van hou, is om op onverwachte momenten mijn collega’s te trakteren op allerlei lekkers. Door mijn zintuigen altijd op scherp te zetten, zie of ruik ik meestal álle delicatessen die in huis worden geserveerd. Behendig en snel als ik ben lukt het me bijna altijd om op een onbewaakt moment op tafel te klimmen, het lekkers op de grond te duwen en dan op mijn vingers te fluiten om te melden dat de traktatie beschikbaar is, zodat de party kan beginnen. Tja, ’t moeten niet altijd muizen zijn die op tafel dansen niet ? Met ouder te worden gebeurt dit niet meer zo vaak, maar toen ik nog wat jonger, slanker en leniger was, waren er toch niet veel die me dit nadeden :-)

Nu ben ik ondertussen ook al 13.5 en raak ik niet meer zo vlot op de stoelen zonder hulp van het personeel.

Verder heb ik  graag tevreden klantjes, en een toffe collegiale, gemoedelijke sfeer zowel in de winkel als op kantoor.

Betty - Head of Finance

 

Dag Mensen Allemaal,

 

Waarschijnlijk om mijn bescheiden karakter en levenservaring, ben ik benoemd tot ‘Financieel Directeur’. Ik ben een beetje wantrouwig tegenover vreemden, zeer punctueel, altijd op mijn hoede en werk meestal vanuit mijn ‘Tiny House’ op de sofa, maar omwille van mijn leeftijd, werk ik slechts 4/5 meer.

Vanaf mijn geboorte ben ik ook opgegroeid in de stille Kempen, maar omdat ik niet in het origineel adoptiecontract stond, ben ik pas een 6,5  jaar geleden geadopteerd en ook naar het stille Limburg gekomen. Het bevalt me hier heel goed, het werk hier was van in ’t begin veel minder zwaar op fysiek vlak.  Aan het eten moest ik in ’t begin wel wat wennen, ik was niet meer zo gewend aan al dat natuurvoer-gedoe maar als ik ruik dat het etenstijd is, dan trippel ik op mijn kleine pootjes naar de keuken en hou ik nauwlettend de kok van dienst in ’t oog, want afhankelijk van wie het eten serveert, valt er wel al eens iets naast het weegschaaltje en dat blijft dan gewoonlijk wel op me wachten. Ik knipoog dan ook heel dankbaar naar de (meestal mannelijke) chef en beloon hem dan vaak met een ‘stiekeme’ kus. Ja, onze nauwe band heeft er wel toe geleid dat mijn taille niet meer zo strak is als toen ik hier kwam, maar ondertussen heb ik daar wel vrede mee. Ik heb er wel al eens aan gedacht hoor om wat gewicht te verliezen, maar met al die lekkernijen die hier geserveerd worden is dat niet zo makkelijk. Op mijn 14,5 hoef ik toch niet meer als fotomodel meer door 't leven en gezond zijn is het allerbelangrijkste denk ik dan maar niet ?

Ook ik wil jullie danken voor jullie trouw aan onze winkel.

 

 

RAFKE - HEAD OF LOGISTICS

 

Hallo Iedereen,


Ik ben Rafke, ik ben via een onvoorziene adoptie bij Lewis terechtgekomen. Ik was helemaal niet op zoek naar nieuw werk of nieuw onderdak, maar mijn mensenvrouwtje ging naar een verzorgingstehuis waar ik niet terechtkon. Het personeel van Lewis zocht voor mij een geschikt adoptiegezin, het waren superlieve mensen maar het leven in een roedel leek mij toch iets avontuurlijker en dat was het ook.

Ik heb sinds mijn adoptie bijna 7 jaar geleden, veel nieuwe skills bijgeleerd, zoals het delen van allerlei lekkers, aandacht en knuffels en eigenlijk viel het allemaal best mee. Lewis was nu eenmaal CEO, ik geef toe dat ik in ’t begin wel enkele malen gesolliciteerd heb naar zijn functie, maar niettegenstaande hij kleiner en smaller is dan ik, is hij toch ook veel vlugger en dapperder. Ik had snel door dat de CEO een vrij intieme relatie had met het vrouwelijk personeel en om de rust te behouden, heb ik me daarom maar meer gefocust op het mannelijk personeel.

Die heeft me heel erg geholpen in het ontwikkelen van mijn sociale vaardigheden en tafeletiquette. We zijn nu 2 handen en 4 poten op 1 buik, en verdelen de logistieke taken binnen Lewis onder ons tweetjes. We gaan samen naar de winkel, John is verantwoordelijk voor de verkoop, ik voor het stockbeheer en de logistiek. Op leverdagen zijn we vaak samen met onze vriescamionette op de baan voor thuisleveringen. Klanten die niet veel tijd hebben om te komen shoppen kunnen via de webshop hun orders doorgeven en wij leveren die dan aan huis.

Misschien heb je mij al gezien tijdens zo’n levermoment, maar heb ik geen gedag gezegd : alvast mijn excuses hiervoor. Mijn zicht is de laatste 2 jaar nogal snel achteruit gegaan. Ik ben nu volledig blind en dat is de reden dat ik je niet heb opgemerkt. Eigenlijk heb ik met mijn 14.5 ook al  de pensioenleeftijd bereikt, maar doe ik dit nog als vrijwilligerswerk omdat ik graag in het gezelschap van mijn dierbare soulmate ben. Na een dag in de winkel of een avond op de baan, kom ik tevreden thuis in een warm nest dat naast de houtkachel staat en waar ik me met een voldaan gevoel inplof. Na een kort tukje, hoor ik gerammel in de keuken en staat mijn ‘healthy dog food’ vleesmaaltijd klaar, wat wil een verwende teckel nog meer?
 

PersoneelNu jullie met onze voltallige Raad van Bestuur hebben kennisgemaakt, wil ik jullie graag voorstellen aan ons personeel:


 
 

John Hardy – verantwoordelijk voor verkoop, dagelijks advies en logistiekDag lieve klanten,

De meesten onder jullie kennen mij wel, ik help je altijd graag verder in de winkel, en zoals Rafke reeds vermeldde, doen wij samen de thuisleveringen. Ik ben sinds een 4-tal jaar het vaste gezicht van Lewis.

Toen Nicky in mijn leven kwam, was ik vrij snel even enthousiast als zij over alles wat met voeding, natuurlijke levensstijl, supplementen, dieren en Natuur in het algemeen te maken heeft. Omdat ik enorm geboeid ben door de Oosterse visie op het Leven, heb ik de laatste jaren volgende opleidingen gevolgd :

 • Chinese gezondheidszorg
 • Auriculo-therapie
 • Paleo-Sjamanisme
 • Aromatherapie
 • Verdiepingscursussen in het werken met de Physiokey
 • Uren zelfstudie over deze onderwerpen


Ik vind het fijn om mensen bewust te maken over het belang van een gezonde voeding en dito levensstijl. Hippocrates zei het 2000 jaar geleden immers al :


LAAT VOEDING UW MEDICIJN ZIJN , EN MEDICIJN UW VOEDINGNicky Ceulemans – verantwoordelijk voor administratie en uitgebreide adviezen op maat.


Dag lieve klanten,

Hoewel ik de laatste jaren meer achter de schermen werk, kennen de meesten onder jullie mij ook nog wel. Eind april 2014 legde ik de basis van de winkel te Kortessem zoals jullie hem nu kennen :

- Gespecialiseerd voedingsadvies op maat van UW hond -


De rode draad doorheen onze zaak (die ondertussen ver buiten de Limburgse grenzen gekend is),  is altijd geweest dat we adviseren vanuit onze kennis, onze expertise en vanuit de intentie "moest jullie hond ónze hond zijn”. Wij zullen dus geen producten verkopen die we zelf niet aan onze honden zouden voeren omdat dat niet goed voelt voor ons. Zowel John als ik handelen steeds vanuit ons gevoel en niet vanuit ons hoofd, omdat dat voor ons de enige juiste weg is.


Ik help je graag verder met uitgebreide voedingsadviezen, aromatherapie en Bachbloesems. Mijn mama noemde me steeds “mijnen eeuwige student”, omdat ik zo gepassioneerd nieuwsgierig ben over alles wat me boeit. Ik ben altijd op zoek naar het "Hoe en het Waarom" der dingen in de Natuur en in de Maatschappij.

De opleidingen die ik in het kader van de winkel toepas zijn vnl :

 • Orthomoleculaire gezondheidszorg
 • Bachbloesemadviseur
 • Aromatherapie
 • Hondenfokker
 • Paleo-Sjamanisme
 • Basisjaar Ayurveda
 • Eveneens jaren research en zelfstudie over alles wat me boeit .......


Graag wil ik jullie alvast bedanken voor het vertrouwen dat u ons al jarenlang schenkt <3