waarom natuurvoeding?

Voeding is de belangrijkste pijler voor een goede gezondheid

 

Een goed afweersysteem van mens en dier is nodig om zich te wapenen tegen slechte invloeden van buitenaf. Als het lichaam overbelast wordt met allerhande lichaamsvreemde (afval)stoffen kan het niet goed functioneren en zullen de opgestapelde toxines na verloop van tijd ziekten veroorzaken.

 

Hondenbrokken en blikvoer zijn niet de ideale voedingen

 

Een belangrijk probleem is dat al deze voeders volkomen steriel zijn. Dat is nodig omdat ze anders bederven. Het grote nadeel daarvan is dat de darminhoud van onze honden niet de natuurlijke darmflora kan opbouwen die zo broodnodig is voor een optimale weerstand.

‘Dood voedsel’ vergt van het lichaam energie voor de vertering. Omdat het voedsel niet aansluit bij de natuurlijke behoefte van carnivoren levert het inwendige stress op aan de spijsverteringsorganen die hierdoor minder goed hun werk zullen gaan doen op termijn.

Uiteindelijk resulteert dit in o.a maag/darmklachten, allergieën, huidproblemen en/of doffe vachten, suikerziekte, verminderde weerstand etc.

 

De oplossing: terug naar de natuur

 

Alle honden stammen af van de wolf. Goede voeding voor de hond lijkt daarom zoveel mogelijk op wat een wolf in het wild eet. Dat is de voeding waar de spijsvertering van de hond op ingesteld is.

Om optimaal te functioneren hebben honden dan ook dagelijks voeding nodig die bestaat uit vers rauw vlees met botten en een verse groentenmassa die overeenkomsten vertoont met de maaginhoud van prooidieren.

Lewis Natural Pet Food levert ingevroren verse rauwe vleesvoeding voor honden met een uitgebalanceerde mix van spiervlees, orgaanvlees, botten en groenten, gebaseerd op de BARF-methode (Biologically Appropiate Raw Food).

 

Wat kunnen wij voor u betekenen ?

 

Wij kijken met een holistische visie naar uw hond, dwz. dat we de hond in zijn geheel bekijken en u inzichten verschaffen hoe u de voeding en de levensomstandigheden kan bijsturen om uw hond in een optimale conditie te brengen en/of te houden.

Voordelen van natuurvoeding

 

Gezonder

  • Zorgt voor meer weerstand tegen allerlei ziekten zoals huid- of maag-  en darmklachten.
  • Zorgt voor meer vitaliteit.
  • Zorgt voor minder ontlasting/minder afvalstoffen.
  • Voorkomt tandplak.
  • Door de hoge verteerbaarheid nemen de honden meer voedingsstoffen op
  • Vers en onverhit waardoor alle natuurlijke vitaminen, mineralen en aminozuren intact blijven.
  • Bevat geen gluten.

Lekkerder

Ideaal voor moeilijke eters. Zelfs de meest kieskeurige honden zijn er dol op.

 

Schoonheidsbevorderend

Honden op vervleesvoeding krijgen een meer glanzende en vollere vacht, verliezen veel minder haren, én bouwen meer spiermassa op . Net zoals bij mensen is ook hier het gezegde "Je Bent Wat Je Eet" zeker van toepassing. Een hond die goed in zijn/haar vel zit is levenslustig, actief, vrolijk en evenwichtig, en wees eerlijk : willen we dat net als voor onszelf ook niet voor onze honden ?