EHBOngemakken setje

NMEHB21055

Levering 2-3 Werkdagen
€ 32,95

EHBOngemakken kit voor de hond

Eerste Hulp Bij Ongemakken: - Onmisbaar setje voor zowel thuis als op vakantie !

Een ongelukje is zo gebeurd
Hulp is in huis
Ben je al in het bezit van de Eerste Hulp Bij Ongemakken kit?
Oplossing voor ongemakken is nabij!

Dit superhandig EHBOngemakken tasje bevat :

  • PUUR Plantago 35 gram,
  • PUUR Trauma 50 ml,
  • Vetramil 10 g.
  • Flyer met info over de producten, 
  • Doseerspuitje
  • Tekentang

Een must-have voor elke hondeneigenaar, want een ongeluk zit vaak in een klein hoekje.

We hebben vaak wel standaard pleisters, paracetamol en anti-diarreemiddelen voor onszelf in huis. Maar hoe doen we dat voor onze huisdieren? Vaak gebeuren ongemakken in het weekend of op vakantie. Dan is het handig om een paar essentiële middelen in huis of bij je te hebben zodat jij zelf je dier kan helpen. Bij twijfel over ongemakken, of in heftige situaties raden we altijd aan om contact op te nemen met een dierenarts.


Waarom deze producten? Dat lees je hieronder:


Darmen
Je kent het wel. Je hond heeft iets verkeerds (van straat) gegeten. De darmen zijn van slag en je hond heeft diarree. Dat wil je natuurlijk zo snel mogelijk stoppen. De vochtbalans in de darmen moet worden hersteld en de boosdoeners moeten eruit. PUUR Plantago helpt direct en zorgt  ervoor dat de balans in de darmen wordt hersteld en dat de darmwerking weer optimaal wordt. Overigens ook goed te gebruiken bij obstipatie omdat ook hier de vochtregulatie uit balans is. Bij katten goed inzetbaar bij haarballen doordat de vezels darmreinigend werken. Bovendien beschermen de Plantago-vezels ook de darmwand.

 

Gevoelige huid
Een bloedend plekje door een lompe beweging? Rozerode, droge of geprikkelde huid? Gestoken of gebeten door een insect? Schrale of kale plekken? Kriebels? Vetramil zalf met medicinale honing ondersteunt de huid. Het versnelt herstel en verzacht. Omdat een klein ongelukje altijd kan gebeuren is het handig om een klein tubetje honingzalf bij de hand te hebben (wij gebruiken m namelijk zelf ook!). De honing werkt zuiverend. Meermaals per dag aanbrengen geeft het beste resultaat. Door de essentiële oliën in de zalf zullen dieren de smaak niet lekker vinden. Dit voorkomt dat je dier de zalf direct oplikt en werkt ook tegen krabben en bijten.

Tip: breng de zalf aan vlak voor het voeren of voor een wandeling.

 

Blessure
Tijdens de wandeling een uitglijder gemaakt? Verstapt? Gevochten? Allemaal voorbeelden van trauma. Je hond heeft pijn. Dat merk je bijvoorbeeld doordat hij aan de pijnlijke plek likt, of dat de plek warm en soms verdikt is. Het kan ook zijn dat je hond mank loopt. Hier moeten we snel iets aan doen. PUUR Trauma met Arnica en Ruta, ondersteunt dan direct, het is rustgevend voor de weefsels en zorgt ervoor dat je dier snel weer soepel kan bewegen. Arnica zorgt ervoor dat afvalstoffen snel uit het pijnlijke gebied worden afgevoerd en vermindert zwelling. Hierdoor zie je dat het ongemak niet verergert maar juist afneemt.

 

Tekentang

Mocht het zo zijn dat je dier een teek heeft, kun je die het beste zo snel mogelijk verwijderen met een tekentang. Je schuift het haakje onder de teek op de huid.  Nu draai je de teek uit de huid. Na het verwijderen van de teek het plekje behandelen met Vetramil. Een plekje waar een teek heeft vastgezeten moet je een paar dagen in de gaten houden. Als het plekje rood of geïrriteerd blijft ga dan even langs de dierenarts. Vóór de wandeling is het aan te raden om STOP! Extra ProtecTick te gebruiken. Deze spray op basis van essentiële oliën geeft extra bescherming op het moment dat de omgevingsdruk hoog is. De druppels van STOP! iedere twee weken aanbrengen voor de veilige basis.

Kies uw kleur

NoColour

Kies uw maat

1Size

Kies uw aantal

Kies uw leveringsmethode

Thuislevering

Laat uw artikelen afleveren bij u thuis