Bachbloesems

 

Velen kennen Bachbloesems van de eerste-hulp-remedie "Rescue" dat ondertussen in veel gezinnen een vaste plaats heeft in het medicijnkastje.

Deze bloesemremedies werden ontwikkeld door dr. Edward Bach, (1886 - 1936) een Engelse arts die zich na zijn studies klassieke geneeskunde verdiepte in bacteriologie, chirurgie, homeopathie en immunologie. Hij heeft het Londons ziekenhuis waar hij werkte en met succes een vaccin ontwikkeld heeft tegen dysenterie (darmziekte), op een bepaald moment verlaten omdat de klassieke geneeskunde zich enkel bezig hield met het bestrijden van symptomen, maar geen oog had voor de holistische visie. Hij was  een pionier die intuïtief de emotionele gemoedstoestand van zijn patiënten aanvoelde en zag dat de klassieke geneeskunde daar geen rekening mee hield. Hijzelf was ervan overtuigd dat negatieve gemoedstoestanden op langere termijn leiden tot fysieke ziekte.

Hij heeft de rest van zijn leven gewijd aan het ontwikkelen van de nu nog veel gebruikte Bachbloesems, en heeft ongelooflijk veel onderzoekswerk verricht in de geneeskrachtige werking die de plantenwereld ons biedt. Toen hij stierf, had hij 38 Bloesem Remedies ontwikkeld + de Rescue Remedie die disbalans in emoties opnieuw in harmonie brengen.

Bachbloesems zijn tincturen waarvan een samenstelling op maat wordt gemaakt, afhankelijk van de aard van de disbalans. Bij dieren worden de bloesems vaak gebruikt bij angst, trauma, onzekerheid, agressie, nieuwe situaties (overlijden van een gezinslid/roedellid, adoptie,.....)